Vergoedingen gemeentes en zorgverzekeraars

Voor kinderen van 0 tot 18 jaar

De vergoeding van onze behandelingen valt onder de Jeugdwet. Dit betekent dat de gemeente de kosten van de behandeling vergoedt, indien er sprake is van een contract met onze praktijk. Dit geldt voor iedereen van 0 tot 18 jaar. 

Voor jongeren vanaf 18 jaar

Voor jongeren vanaf 18 jaar is wettelijk bepaald dat de kosten voor de behandeling niet meer vergoed worden vanuit uw gemeente, maar door uw zorgverzekeraar.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij overeenkomsten gesloten, waardoor de behandeling vergoed wordt (buiten de kosten van het eigen risico bij uw zorgverzekeraar).

Gecontracteerde zorgverzekeraars in 2023

  • Achmea (De Friesland, FBTO, Interpolis, Pro Life, ZieZo, Zilveren Kruis)
  • ASR (a.s.r, Ditzo)
  • DSW (DSW, InTwente, Stad Holland)
  • ENO (HollandZorg, Salland, ZorgDirect)
  • EUcare (Aevitae)
  • Menzis (Anderzorg, Hema, Menzis, VinkVink)
  • ONVZ (Jaaah, ONVZ, PNOzorg, VvAA)
  • VGZ (Bewuzt, IZA, IZZ (door VGZ), UMC, Univé, VGZ, Zekur)
  • Zorg en Zekerheid (AZVZ, Zorg en Zekerheid)

Vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverzekeraars

Wanneer u een andere zorgverzekeraar heeft dan bovenstaande, wordt mogelijk een deel van de behandeling toch vergoed. Vaak is dit 60 tot 100 procent. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar. Het niet vergoede deel dient u zelf te betalen. Voor alle vragen over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u overgaan op een andere zorgverzekeraar? Waar op te letten

Wanneer u voor een volgend jaar over wilt gaan naar een andere zorgverzekeraar, bekijk dan goed met welke zorgverzekeraars onze praktijk voor dat komende jaar een contract heeft afgesloten. Mocht u een polis afsluiten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben, dan betekent dit dat (mogelijk) alle kosten van onze behandelingen voor uw eigen rekening zijn. In februari van het nieuwe jaar zult u al direct een factuur ontvangen van de kosten van uw behandeling. Deze dient u dan rechtstreeks aan onze praktijk te betalen.

Hoe werkt het zorgprestatiemodel: maandelijks een factuur

Een belangrijke wijziging is dat facturen voortaan  niet meer aan het eind van een behandeling of na een jaar worden verstuurd. Binnen het zorgprestatiemodel wordt maandelijks een factuur opgesteld.

Kostenoverzicht

Nadat de behandeling is afgesloten, ontvangt u van uw zorgverzekeraar een kostenoverzicht van de door ons geleverde zorg.