Patiënt ervaringen

Ervaring van een ouder

“We zien nu, met jullie hulp, met de gesprekken die op school, maar die jullie met name met Irene hebben gehad, dat er dingen op zijn plaats vallen. Maar evengoed zijn er nog steeds worstelingen voor haar en voor ons als ouders. En nu dat ze gisteren bij de intake toch heeft gepraat, wat ik nooit had gedacht… ben ik ervan overtuigd dat ze hier wel weer doorheen komt. Ze moet even weten hoe.”

 

“Mijn zoon vindt het heel fijn dat hij weer bij u in behandeling is. Hij geeft aan dat er goed naar hem geluisterd wordt in de wensen die hij heeft ten aanzien van zijn behandeling. Hij vindt het fijn dat u hem al zoveel jaren kent, dat u zijn goede en slechte periodes heeft meegemaakt en hem daarin hebt bijgestaan, dat u en mijn zoon een vertrouwensband hebben opgebouwd die de behandeling alleen maar ten goede komt. Dit maakt mede dat hij al jaren therapietrouw is, wat best bijzonder is voor een jongere in de puberteit en nu als volwassene.”

Lees meer

Ervaring van jongeren

“Ik heb de behandelingen als erg aangenaam ondervonden. Als ik vragen had, werden deze direct beantwoord en ook voelde ik me erg serieus genomen met elk verzoek dat ik deed. Er is veel naar mij geluisterd en ook het afspraken maken verliep flexibel. Ik heb niets negatiefs te zeggen over de zorg die ik heb ontvangen. Ik ben van mening dat de behandelingen mij echt verder hebben geholpen.”

 

“Bij deze wil ik zeggen, en dan spreek ik ook namens mijn vader en moeder, dat ik zeer tevreden ben over de resultaten die ik heb geboekt na en tijdens de sessies. Ik merk dat ik enorme stappen heb gezet sinds de intake en dat ik deze ook toelaat zodat ik, maar ook mijn familie er beter van worden. EMDR was heftig, maar heeft veel bij mij losgemaakt, waardoor het pesten weer onderdeel van gesprek kan zijn. Dit is fijn voor mij, want dan kan ik het verwerken. Ik blijf verder gaan met dingen opschrijven, en deze dan bespreken met mijn ouders/ verzorgers. Bedankt voor wat er nu gebeurt en de stappen die ik heb kunnen maken na onze gesprekken.”

 

“Ik ben vrolijk, blij en heel trots op mijzelf. Dat komt doordat jij mij zo goed hebt geholpen. Ja, ik weet het, ik heb het zelf allemaal gedaan.”

Lees meer