Ervaring van een jongere

Marije is een  14 jarige adolescente die na afloop van de IPG een brief aan de gezinsbehandelaar schreef

 

Beste Leonie,

Ik wil je bedanken voor alle dingen die je voor mij/ons gedaan hebt.

Eerst wil ik je vertellen hoe het met mij gaat.

Ik ben vrolijk, blij en heel trots op mijzelf, dat komt door dat jij mij zo goed hebt geholpen. Ja ik weet het ik heb het zelf allemaal gedaan. Ik ben zo blij dat jij mij geholpen hebt, ik weet nog dat ik 9 maanden op de bank lag en niet naar buiten durfde. Jij hebt mij uit een hel geholpen. Ik weet ook heel veel dingen niet meer maar wel dat we samen met de hond hebben gelopen bij de vijver. Gelukkig een paar maanden later besefte ik dat het leven ook mooi kan zijn. Ik heb veel meegemaakt maar ook veel overwonnen in zo’n korte tijd.

Ik ga de laatste weken volledig naar school, echt volledig, ben nog geen dag thuis gebleven en het gaat goed. Soms is er wel een misverstand waardoor ik mij niet goed voel. Gelukkig wordt het de volgende dag uitgesproken.

Ik zie gelukkig weer een toekomst voor me.

Met de Highland Pony’s gaat het heel goed.

Heb nog wel eens ruzie met Daan, maar ja broer en zus zal er wel bij horen. Verder zijn papa, mama en Daan heel trots op mij.

Ik ben in de vakantie ook op de fiets naar Hardenberg geweest. Even gewinkeld en over de markt gelopen. En na die tijd even lekker een visje gegeten.

Ik zal nog wel voorzichtig blijven door wat er allemaal is gebeurd, maar hoop ook dat als ik 14 jaar ben dit hoofdstuk af te sluiten.

23 februari ben ik naar een concert van Maan geweest samen met mijn familie. Het was heel mooi en gezellig en we hebben veel gelachen en het belangrijkste weer iets overwonnen. Mama en mijn familieleden vonden het heel knap en zijn heel trots. Het gaf mij een geweldig gevoel.

Groetjes, Marije