Praktijk informatie

Psychiater Praktijk Vechtdal is een moderne, kleinschalige en kindvriendelijke praktijk met voldoende privacy en gratis parkeergelegenheid. Deze regionale groepspraktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie wordt geleid door twee bevlogen (kinder- en jeugd)psychiaters. De praktijk staat bekend als het expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in de Vechtdal-regio van  Zwolle, Dalfsen, Ommen tot Hardenberg en die zich uitstrekt tot in Twente.

In de groepspraktijk werken, naast de twee praktijkhoudende (kinder- en jeugd)psychiaters (drs. mevrouw N. Kroon en drs. meneer A.M. de Jong), ook orthopedagogen, psychologen, gespecialiseerde gezinsbehandelaren, een verpleegkundige, psychomotorisch therapeut, beeldend therapeut en een arts. Dit veelzijdige team maakt dat er een behandeling op maat geboden kan worden.

Persoonlijk en betrokken

Vanwege de kleinschaligheid van de praktijk is de werkwijze persoonlijk, betrokken en flexibel. De psychiater staat ‘aan de voordeur’. Dit wil zeggen dat je vanaf het intakegesprek en de diagnose tot aan het eind van de behandeling te maken hebt met dezelfde psychiater. Er is altijd een vertrouwd gezicht voor zowel ouder als kind.

Ook onderscheidt de praktijk zich van de grotere instellingen dankzij ééndagsdiagnostiek. Dit wil zeggen dat het diagnostisch onderzoek door de kinder- en jeugdpsychiater meestal maar één dagdeel in beslag neemt. Hierdoor kunt u snel starten met een passende behandeling voor uw kind. Daarbij bieden we maatwerk zorg, werken we met korte lijnen en zijn we flexibel in de locatie waarop we behandelen. Dit kan in onze praktijk zijn, in de gymzaal, maar in sommige gevallen ook thuis of op school.