intake

Iedere behandeling start met een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om te achterhalen waar de problemen vandaan komen, zodat de psychiater een diagnose kan stellen. Anders dan bij veel grotere GGZ-instellingen wordt het intakegesprek gevoerd met dezelfde psychiater die de behandeling straks ook gaat uitvoeren. Hierdoor heeft u van begin tot eind te maken met een vertrouwd gezicht.

Allereerst praat de psychiater met zowel u en uw kind, vervolgens spreekt hij meestal u en uw kind apart van elkaar.

Regelmatig komt het voor dat tijdens de intake de ouders of het betrokken kind even iets onder vier ogen wil bespreken. Alle varianten zijn mogelijk. Het wordt in principe van te voren in overleg bepaald of wordt anders tijdens de intake wel duidelijk. Tijdens de intake zal een psychiatrisch onderzoek verricht worden bij uw kind en wordt er uitgebreid gesproken met de ouders. Tijdens dit onderzoek wordt er diagnostiek verricht waarbij er gezocht wordt naar een verklaring voor de problemen van uw kind.

Gewoonlijk wordt de intake in één dagdeel afgerond, het eerste onderzoek duurt daarom ongeveer 2,5 uur.

Na de intakefase sturen we een brief naar uw verwijzer (en de huisarts indien dit niet de verwijzer is), tenzij u hier bezwaar tegen maakt.