psychiater praktijk vechtdaL

ZWingel 15

7772 SK hardenberg

 

 

het betreft een moderne, RUIME en kindvriendelijke praktijk MET voldoende privacy en (GRATIS) PARKEERGELEGENHEID

 

 

OPENINGSTIJDEN
Psychiater Praktijk Vechtdal is open op alle werkdagen van 8.30 tot 17 uur.

Het secretariaat is telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen van 8:30-12:00 en van 13:00-17:00

 

GESLOTEN: de praktijk is gesloten in de kerstvakantie van 25 december t/m 1 januari 2020

 

Op de DINSDAG is er de mogelijkheid van een AVONDPOLI.

Wij bieden onze werkzaamheden vanuit de specialistische GGZ   (= kinder- en jeugdpsychiatrie) en zijn niet werkzaam in de generalistische basis GGZ ( = 1e lijns psychologie)

 

 

WACHTTIJD
De wachttijd voor een intake is momenteel 8-12 weken

Er is geen wachttijd voor de behandeling ( na de intakefase)

 

WAARNEMING
In vakantieperiodes wordt de waarneming, voor urgente zaken die geen uitstel kunnen verdragen, verzorgd door collega-psychiaters in de regio. Voor acute, spoedeisende hulp kunt u terecht bij uw (waarnemend) huisarts of huisartsenpost in uw regio. Daar kan beoordeeld worden of het zinvol is u door te verwijzen naar de crisisdienst van de GGZ.

 

VERGOEDINGEN EN KOSTEN (leeftijd: 0-18 jaar)

 

De vergoeding van onze behandelingen valt onder de Jeugdwet en deze worden bekostigd vanuit de gemeentes. Dit geldt voor iedereen van 0 tot 18 jaar.

 

Vanaf dat uw kind 18 wordt, is wettelijk bepaald dat de kosten voor de behandeling niet meer vergoed worden vanuit de gemeentes maar vanaf dan door uw zorgverzekeraar.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij overeenkomsten gesloten waardoor de behandeling voor uw kind gewoon vergoed zal blijven worden (buiten de kosten van het eigen risico bij uw zorgverzekeraar).

Wij verwijzen u naar onze website (zie onder) om te bekijken of uw zorgverzekeraar een overeenkomst met ons heeft.

Wanneer u ouder dan 18 jaar bent en uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met ons heeft, betekent dit dat mogelijk een deel van de kosten van de behandeling vergoed zal worden (meestal ligt dit tussen de 60-100%). Wilt u de behandeling ook na het 18e jaar bij onze praktijk voortzetten, dan betekent dit dat uw mogelijk het restant (nl. het deel wat de zorgverzekeraar niet vergoed) zelf zal moeten betalen. Voor alle vragen over vergoedingen/kosten kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Psychiater Praktijk Vechtdal heeft met de onderstaande gemeentes overeenkomsten afgesloten. Dat betekent voor u dat aan de behandeling geen kosten zijn verbonden wanneer uw kind woonachtend is in een van de onderstaande gemeentes.

Regio IJsselland:
Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle

Regio Twente:
Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden

 

 

VERGOEDINGEN EN KOSTEN (leeftijd: vanaf 18 jaar)

 

Wij hebben voor 2020 overeenkomsten afgesloten met de onderstaande Nederlandse Zorgverzekeraars.

Dat betekent voor u dat aan de behandeling geen kosten zijn verbonden bij een van de onderstaande zorgverzekeraar (buiten de kosten van het eigen risico bij uw zorgverzekeraar).  

 

Gecontracteerde zorgverzekeraars:

- VGZ (Unive, IZA, IZZ, UMC)

- Zilveren Kruis Achmea (Zilveren Kruis ZieZo, FBTO, De Friesland Zorgverzekering, Interpolis, Prolife )

- Menzis (Anderzorg)

- VRZ 

ONVZ (PNO zorg, ONVZ zorgverzekeraar en VvAA)
Eno (Salland ZV, Hollandzorg, Zorgdirect)
O.W.M. ZV

- Caresq

- ASR (Ditzo, de Amersfoortse)

- DSW (DSW zorgverzekring, InTwente, Stad Holland)

 

Nadat de behandeling is afgesloten, ontvangt u van uw zorgverzekeraar een kostenoverzicht van de door ons geleverde zorg waarin vermeld de direct- en indirect gebonden tijd ( dit is ook de tijd 'achter de schermen' zoals: de administratieve handelingen, verslagleggingen, overleg onderling psychiaters, overleg met verwijzer, overleg extern met bijvoorbeeld de huisarts, kinderarts, medisch specialist, andere zorginstelling, begeleiders, school ...)  

 

NO SHOW  

Afspraken dienen 24 uur van te voren telefonisch te worden geannuleerd via het secretariaat. De 24 uur beslaan werkdagen, maandag t/m vrijdag, en gelden niet voor zaterdag en zondag.  Voor te laat geannuleerde afspraken of voor het niet verschijnen op een afspraak wordt 50 euro in rekening gebracht.

                                                                                                                                              

KLACHTEN
Als u klachten over onze behandeling heeft,  dan stellen wij het op prijs dat u deze met ons bespreekt. Als het niet lukt om er samen uit te komen, kunt u een beroep doen op de klachtencommissie. Conform de wettelijke eisen van de Wkkggz beschikken wij over een landelijke klachten- en geschillen regeling. De NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychaitrie) heeft een klachten- en geschillenregeling opgesteld die aan de wettelijke eisen voldoet. Klachtenfunctionarissen van de NVvP kunnen op indicatie via de NVvP gecontacteerd worden. De Geschillen commissie Vrijgevestigde GGZ praktijken is in Den Haag gevestigd (Werkwijze: zie website www.degeschillencommissie.nl)   

 

VOORLICHTING
·         Brochures
·         Handige links: